Topsoil vs Garden Soil – JK Enterprise Landscape Supply

0
Topsoil vs Garden Soil – JK Enterprise Landscape Supply

Αν και πολλοί από εμάς λαχταρούμε μια πιο απλή, λιγότερο χαοτική ζωή, πιο κοντά στη φύση και τη φύση ρυθμούς, το γεγονός παραμένει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε αγρότες. Έτσι, ενώ μπορείτε ξέρετε τη διαφορά μεταξύ αργίλου και άμμου, δεν είναι κρίμα που δεν ξέρετε η διαφορά μεταξύ επιφανειακού εδάφους και εδάφους κήπου. Η κηπουρική απαιτεί χρόνο και συνεπής προσοχή στη λεπτομέρεια, γι‘ αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τι είδους Το χώμα θα λειτουργήσει καλύτερα στον κήπο σας. Αυτός είναι, αναμφίβολα, γιατί το διαβάζετε αυτό άρθρο.

Το χώμα δεν είναι μόνο βρωμιά

Το έδαφος δεν είναι το ίδιο με τη βρωμιά. Το „Dirt“ είναι απλώς μικροσκοπικά σωματίδια βράχου. παίρνεις «βρωμιά» όταν σκάβετε ένα υπόγειο. Η βρωμιά είναι αποστειρωμένη και έχει μόνο την ικανότητα παράγουν μερικά ζιζάνια, που είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν σχηματίζετε το δικό σας κήπος. Το έδαφος δημιουργείται από ορεινούς βράχους και βράχους που έχουν ξεπεραστεί κάτω από τον άνεμο, τη βροχή και άλλους παράγοντες για πολλούς αιώνες. Το έδαφος έχει μικροοργανισμών και οργανικής ύλης που λειτουργούν ως πολλαπλά οικοσυστήματα και έχουν την ικανότητα παραγωγής ινών και νερού που βοηθούν στη διατήρηση της ζωής των φυτών. Εδαφος αποτοξινώνει τα φυτά, απορροφά άνθρακα από το περιβάλλον και ανακυκλώνει ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες. Όλα αυτά τα συστατικά του εδάφους συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το τα πιο υγιή φυτά.

Η διαφορά μεταξύ του φυτικού εδάφους και του εδάφους κήπου

Η διαφορά μεταξύ φυτόχωμα και το χώμα του κήπου είναι μια ακόμη πιο λεπτή διάκριση από τη διαφορά μεταξύ χώματος και βρωμιάς, και έχει να κάνει με την ποσότητα οργανική ύλη, και σε μικρότερο βαθμό, τα είδη των ιχνοστοιχείων και η αναλογία από πηλό, άμμο και λάσπη. Το χώμα κήπου είναι μια κατηγορία επιφανειακών εδαφών. Το φυτόχωμα είναι γενικό σκοπό, και αν δεν υπάρχουν άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες, εγκαθίσταται συνήθως χύμα ποσότητες σε νέες κατασκευές ή εξωραϊσμούς. Μιλάμε για δεκάδες ή εκατοντάδες κυβικών μέτρων. Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την κατασκευή το χώμα είτε ήταν απογυμνωμένο ή συμπιεσμένο και βασικά χρειάζεται αντικατάσταση. Το γενικό φυτόχωμα είναι ακριβώς αυτό — γενικό, επομένως δεν προορίζεται να συγχωνευθεί με παλιό χώμα. Είναι απλά προστίθεται από πάνω σε αρκετή ποσότητα για να υποστηρίξει οτιδήποτε θα σπαρθεί πάνω του. Αν θέλετε χώμα κήπου, ωστόσο, αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχετε λίγο οικόπεδο κάπου που θέλετε να εμπλουτίσετε. Για να λειτουργήσει σωστά, θέλετε ξέρετε τι είδους χώμα έχετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έδαφος κήπου

Στην υπάρχουσα τοποθεσία του κήπου σας, θα θέλετε να προσδιορίσετε τι είδους χώμα έχετε έχω. Εάν είναι άμμος, τα σωματίδια θα είναι αρκετά μεγάλα και το χώμα είναι πολύ εύκολο δουλέψτε με, αλλά έχετε πρόβλημα να το περιορίσετε. Εάν έχετε αργιλώδες έδαφος, το τα σωματίδια είναι πολύ λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι το έδαφος τείνει να σκληραίνει σε α συνοχή σαν τούβλο. Αυτό που θα θέλετε είναι χώμα στα μισά των δύο, η οποία είναι γνωστή ως αργιλώδης. Το Loam έχει ένα καλό μείγμα μεγεθών σωματιδίων, και είναι επίσης λίγο αφράτο λόγω της παρουσίας χούμου ή οργανικής ύλης (που είναι συνήθως αποσυντιθέμενα φύλλα και γρασίδι). Το Loam είναι το ομόφωνο αγαπημένο του κηπουρούς σε όλο τον κόσμο καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως κατάλληλο έδαφος για εικονικά οποιοδήποτε είδος φυτού. Ετήσια πολυετή άνθη, διάφορα είδη θάμνων, και Τα λαχανικά, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, ευδοκιμούν σε πηλό. Το Loam είναι αυτό που θέλετε, οπότε αν έχετε αργιλώδες έδαφος, θα θέλετε να παραγγείλετε ένα χώμα κήπου που είναι κυρίως άμμος — αν περιλαμβάνει μια μερίδα κομπόστ, τόσο το καλύτερο, καθώς αυτό θα φροντίσει το χούμο μέρος της εξίσωσης του καλού εδάφους. Εάν έχετε αμμώδες χώμα, κάντε το αντίθετο. Και αν έχετε ήδη πηλό, ένα μείγμα με ίσα μέρη άμμου-πηλού-κομπόστ θα δουλέψω. Αυστηρά μιλώντας, δεν χρειάζεται να έχετε κομπόστ, αλλά είναι της φύσης λίπασμα, έτσι μπορείς και εσύ. Αν αναρωτιέστε πώς να διατηρήσετε το πηλό σας υγιές, είναι πάντα χρήσιμο να απλώνετε ένα κάλυμμα από νεκρά φύλλα (περίπου μία ίντσα χοντρό) πάνω από το αργιλώδες που θα το κρατήσει υγιές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να το κάνετε αυτό τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς τα φύλλα θα αποσυντίθενται φυσικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα σας αφήσω με εξίσου, αν όχι περισσότερο, υγιή αργιλώδη την επόμενη άνοιξη έρχεται τριγύρω. Εάν έχετε την επιθυμία να καλλιεργήσετε σπάνια και εξειδικευμένα φυτά, εσείς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώμα του κήπου που λειτουργεί για τα άλλα φυτά σας. Αλλά κάνε μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστεί να σκίσετε ολόκληρο τον κήπο σας για να τον μεγαλώσετε φυτό που πεθαίνεις να μεγαλώσεις. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπερυψωμένα κρεβάτια ή φυτευτές με δικό τους, εξειδικευμένο, χώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια αυτών των σπάνιων καλλιέργειες που μπορούν να διαχωρίσουν τον κήπο σας από εκείνους των γειτόνων σας.

επίπεδα PH

Εκτός από την εύρεση αυτού του τέλειου αργιλώδους εδάφους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το pH επίπεδο του εδάφους σας. Το επίπεδο pH αναφέρεται στην ποσότητα της οξύτητας στο έδαφος. Η κλίμακα του Το pH κυμαίνεται από 1,0 έως 14,0. Τιμές κάτω από 7,0 υποδεικνύουν ότι το χώμα σας βρίσκεται στο όξινο εύρος και τιμές pH πάνω από 7,0 υποδεικνύουν ότι το χώμα σας είναι αλκαλικό εύρος. Στην ιδανική περίπτωση, το έδαφος σας θα είναι μεταξύ 6,0 και 7,0 που είναι το ιδανικό επίπεδο οξύτητα για τα περισσότερα λουλούδια και φυτά. Εάν το επίπεδο pH σας και το επίπεδο αλκαλικότητας για αυτό το θέμα, είναι πάνω από 7,0, προϊόντα που περιέχουν τέφρα ξύλου και ασβέστη θα βοηθήσουν μειώνουν την αλκαλικότητα. Από την άλλη πλευρά, εάν το επίπεδο pH σας είναι πολύ χαμηλό, τα προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύτητα όπως θείο, θειικό αργίλιο και ουρία, μπορούν να βοηθήσουν αυξήστε την οξύτητα του εδάφους σας. Συνολικά, είναι σημαντικό για το έδαφος σας να είναι εντός των 6,0 έως Εύρος 7,0 επιπέδου pH για να παράγεις τα καλύτερα φυτά που μπορείς.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να καταλάβετε τι είδους χώμα έχετε και το pH του επίπεδο παρά παίρνοντας ένα δείγμα του εδάφους σας στα γραφεία μας στο JK Enterprise όπου θα ρίξουμε μια ματιά στο δείγμα σας και θα σας συμβουλεύσουμε για τον καλύτερο τύπο χώμα κήπου για παραγγελία για τον κήπο σας.

Schreibe einen Kommentar