Τρόποι χρήσης πέτρας για εξωραϊσμό

0
Τρόποι χρήσης πέτρας για εξωραϊσμό

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε την πέτρα στο σχεδιασμό του τοπίου σας που δεν μπορούμε καν να αρχίσουμε να τα καλύψουμε όλα σε αυτό το σύντομο άρθρο! Η πέτρα είναι μαγική – παρέχει τόση δομή, σχέδιο, στρώματα και τρόπο ζωής σε έναν κήπο. Είναι σίγουρο ότι θα κάνει την αυλή ή τον κήπο σας να φαίνεται εκθετικά πιο επαγγελματική, λειτουργική και όμορφη.

Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε την πέτρα στο σχεδιασμό του τοπίου σας, είναι σημαντικό να εξερευνήσετε τον πλούτο των επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας. Θα καλύψουμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πέτρα παρακάτω, αλλά αξίζει επίσης να κοιτάξετε μέσα από περιοδικά και ιστοσελίδες σχεδίασης για να αρχίσετε να ονειρεύεστε. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες για τη χρήση πέτρας για εξωραϊσμό που είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε όλες τις επιλογές. Παρακάτω, θα συνοψίσουμε μερικές από τις δυνατότητες που έχετε για να ξεκινήσετε το ταξίδι σχεδιασμού σας.

Συνδεθείτε με το τοπίο

Κάθε αυλή έχει τουλάχιστον ένα όμορφο στοιχείο του τοπίου ή του οικοσυστήματος που μπορείτε να τονίσετε. Σε μερικές αυλές, αυτά θα είναι τα εκπληκτικά λουλούδια και άνθη. Σε άλλα, είναι το αίθριο στο οποίο φιλοξενείτε φίλους και οικογένειες για δείπνο. Άλλοι έχουν όμορφα δέντρα, υψόμετρα ή σκιερές γωνιές. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να τονιστούν χρησιμοποιώντας πέτρα. Η πέτρα δημιουργεί ξεκάθαρα όρια και τραβά το βλέμμα προς αυτά τα στοιχεία, τα οποία μπορούν να κάνουν τον κήπο ή την αυλή σας να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα ή εντυπωσιακά. Εν ολίγοις, μπορείτε να επιδείξετε τα καλύτερα στοιχεία της αυλής σας και να υποβαθμίσετε τα πράγματα στον κήπο σας που δεν σας αρέσουν τόσο πολύ.

Στο JK Enterprise, έχουμε τόσες πολλές ιδέες για τη χρήση πέτρας για σύνδεση με το τοπίο. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πέτρινο κύκλο γύρω από τη βάση ενός παλιού ή όμορφου δέντρου στην αυλή σας. Μπορείτε να επισημάνετε τα υπερυψωμένα κρεβάτια σας και να δώσετε στα λουλούδια και τα λαχανικά σας ένα ασφαλές μέρος για να αναπτυχθούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πέτρα για να μετατρέψετε έναν λόφο σε κήπο με επίπεδα. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες!

Δημιουργήστε άνετα περιβλήματα, διαδρόμους και τοίχους

Το Stone μπορεί να μεταμορφώσει μια αυλή από ένα γιγάντιο, άδειο δωμάτιο, σε ένα σπίτι: ένα μέρος για να ζεις, να μεγαλώνεις, να δημιουργείς αναμνήσεις! Η πέτρα μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστούς χώρους σε μια αυλή που μπορούν να γίνουν ζεστοί χώροι για ζωή και παιχνίδι. Ένα από τα καλύτερα μέρη για χρήση πέτρας και άλλων σκληρών υλικών είναι να στρώσετε ή με άλλο τρόπο να δημιουργήσετε άνετες μικρές γωνιές που περιέχουν έναν πάγκο ή ένα τραπέζι μπιστρό. Θα μπορούσατε απλώς να τα αφήσετε στο γρασίδι, αλλά στη συνέχεια γίνονται πραγματικός πόνος στη συντήρηση, τι συμβαίνει με όλες αυτές τις σφιχτές γωνίες.

Ένας κήπος χωρίς χώρο για να καθίσετε μπορεί επίσης να είναι διάδρομος – δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείτε. Χρησιμοποιήστε πέτρα για να δημιουργήσετε φιλόξενα μέρη για να καθίσετε και να περάσετε χρόνο στον κήπο, για να καθίσετε μαζί με φίλους ή για να τη χρησιμοποιήσετε για διάφορες άλλες δραστηριότητες: γιόγκα, αθλήματα ή χώρο παιχνιδιού για παιδιά.

Επίλυση προβλημάτων αποχέτευσης

Ένα από τα διαχρονικά ζητήματα στη Βιρτζίνια είναι η διαχείριση του τεράστιου όγκου της βροχής. Οι υδρορροές και τα στόμια είναι ένα σημαντικό ξεκίνημα, αλλά πολλοί κηπουροί έχουν απογοητευτεί βλέποντας ένα παρτέρι σχεδόν να πνίγεται μετά από μια εβδομάδα βροχερού καιρού ή μια τάφρο που έχει ξεριζωθεί από έναν χείμαρρο. Πολλοί τύποι πέτρας, από χαλίκι μπιζελιού μέχρι και πέτρες ποταμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διοχέτευση του νερού, χωρίς να γίνει υγρό και μη ελκυστικό. Μπορείτε ακόμη να σκάψετε ένα βαθύ λάκκο για να το γεμίσετε με πέτρες που θα λειτουργούν ως λεκάνη απορροής και θα απελευθερώνουν σιγά σιγά υγρασία στην αυλή σας τις ζεστές μέρες. Αυτή η χρήση της πέτρας όχι μόνο θα φαίνεται επαγγελματική, αλλά θα βοηθήσει τον κήπο σας να διατηρήσει την υγεία του και να φαίνεται επαγγελματική και ζωντανή ως αποτέλεσμα.

Μία από τις αγαπημένες μας ιδέες είναι να δημιουργήσουμε ένα «στεγνό κρεβάτι κολπίσκου». Χρησιμοποιώντας πέτρες διαφορετικών μεγεθών, πάνω από αδιάβροχο υπόστρωμα, χρησιμοποιήστε το στρώμα της γης σας για να δημιουργήσετε ένα «ρυάκι» που οδηγεί κάπου ασφαλές. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξίσου ελκυστικό στεγνό όσο είναι υγρό και η αυλή σας δεν θα υποφέρει ποτέ ξανά από έλλειψη αποστράγγισης.

Δημιουργία συνόρων

Σε έναν καλά διαμορφωμένο κήπο ή αυλή, τα σύνορα είναι σημαντικά. Πρώτον, δημιουργούν ισχυρά οπτικά όρια και γραμμές που χωρίζουν τους χώρους και κάνουν τις αυλές να φαίνονται καλογραμμένες και σαφώς οριοθετημένες. Πέρα από την οπτική τους γοητεία, ωστόσο, είναι σημαντικά στοιχεία για τη συγκράτηση των φυσικών στοιχείων του κήπου σας.

Οι πέτρες ως σύνορα μπορεί να περιέχουν χώμα που μπορεί εύκολα να διαβρωθεί ή να χυθεί σε άλλα μέρη του κήπου σας. Ειδικά σε αυλές που έχουν κλίση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, οι βράχοι είναι σημαντικοί για να περιέχουν χώμα και να αποτρέπουν την έκπλυση του προς τα κάτω. Σε μια επικλινή περιοχή, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μια σημαντική πολυεπίπεδη εμφάνιση που φαίνεται κομψή και εξαιρετικά επαγγελματική.

Οι πέτρες μπορεί επίσης να περιέχουν φυτά που μπορεί να τείνουν να επεκτείνονται ή να καταλαμβάνουν έναν κήπο. Οι πέτρες μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά εμπόδια ανάμεσα σε χλοώδεις και φυτικές περιοχές ενός κήπου. Μπορούν να περιέχουν αυτά τα φυτά και να δημιουργήσουν σαφείς γραμμές μεταξύ τους, κάτι που είναι επίσης σημαντικό για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας τους. Δεν θέλετε μεγαλύτερα ή πιο επεμβατικά φυτά να καταλαμβάνουν τα ασφαλή, ήσυχα ενδιαιτήματα των πιο ευαίσθητων φυτών.

Ανακατέψτε τα μέσα

Δεν θα φυτεύατε όλα τα λουλούδια σας σε ένα χρώμα, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν να αισθάνεστε περιορισμένοι σε έναν τύπο πέτρας; Η ανάμειξη τύπων ή πέτρας, ή ακόμα και η ανάμειξη σε χαλίκι ή σκυρόδεμα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον με λεπτό και συναρπαστικό τρόπο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με μοτίβα, υφές ή και με τα δύο! Το Hardscape είναι μια διαρκής επένδυση, επομένως δεν θα θέλετε να το βαρεθείτε μετά από μερικά χρόνια. Η ανάμειξη μέσων είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να κάνετε τον εξωραϊσμό σας να φαίνεται πιο επαγγελματικός και μοναδικός. Εάν δεν έχετε πολλά στοιχεία στον κήπο σας ή δεν έχετε χρόνο να διατηρήσετε έναν τέλεια περιποιημένο κήπο, η πέτρα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο, δημιουργώντας μια ποικιλία οπτικών στοιχείων που δεν απαιτούν συνεχή προσοχή και συντήρηση.

Ας αρχίσουμε!

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την JK Enterprises για έναν ή δύο κατάλογο για να εκκινήσετε την άντληση της φαντασίας σας. Και όταν έρθει η ώρα, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να φέρουμε στο τραπέζι την πολυετή εμπειρία μας.

Schreibe einen Kommentar