Ο χειμώνας δεν χρειάζεται να είναι βαρετός και γκρίζος

0
Ο χειμώνας δεν χρειάζεται να είναι βαρετός και γκρίζος

Ο χειμώνας είναι τόσο γκρίζος.

Τα περισσότερα δέντρα έχουν ρίξει τα φύλλα τους και δείχνουν μόνο τις αποχρώσεις του φλοιού τους από κασσίτερο και κανέλα. Το γρασίδι έχει ξεθωριάσει σε μια λευκασμένη ελιά — όταν δεν καλύπτεται από χιόνι, δηλαδή. Και η λάσπη και οι λεκέδες από αλάτι υπογραμμίζουν μόνο πόσο χειμωνιάτικος είναι. Με τον ήλιο να ανατέλλει τόσο αργά και να δύει τόσο νωρίς, νιώθουμε τον πόνο αυτών των συντομευμένων ημερών στη διάθεσή μας, που φαίνεται να αντανακλάται στο πώς φαίνεται η φύση.

Θα μπορούσατε λοιπόν να υποστηρίξετε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχετε πολύχρωμα δέντρα και θάμνους το χειμώνα παρά το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι ζωντανό από μόνο του. Ο χειμώνας χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει.

Προσθέστε λίγο χειμωνιάτικο χρώμα στο βόρειο τοπίο σας VA.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα στον εξωραϊσμό του σπιτιού σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε θάμνους και δέντρα με πολύχρωμους μίσχους, μπορείτε να φυτέψετε θάμνους που παράγουν πολύχρωμους καρπούς που διαρκούν όλο το χειμώνα ή μπορείτε να φυτέψετε ποικιλίες που ανθίζουν το χειμώνα που θα παράγουν λουλούδια την πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου. Απομακρυνόμενοι από το να προσθέσετε ζωή, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τα σάπια φύλλα και τις πολύχρωμες πέτρες για να προσθέσετε διάσταση.

Πολύχρωμοι μίσχοι και φλοιός

Για χρώμα πολλών εποχών, οποιοσδήποτε αριθμός σφενδάμων είναι καλός. Τα ιαπωνικά σφενδάμια, για παράδειγμα, είναι συχνά πολύ φλογερά το χειμώνα, καθώς και τον υπόλοιπο χρόνο. Υπάρχει επίσης το κόκκινο κεράσι, το οποίο έχει, όπως υποδηλώνει το όνομα, πολύ ελκυστικό κόκκινο φλοιό σε μοτίβα σημύδας από χάρτινο φλοιό. Καθώς το δέντρο ωριμάζει, μοιάζει λίγο σαν να έχει ρίγες τίγρης.

Αν δεν ψάχνετε τόσο πολύ για φωτεινά χρώματα αλλά απλώς θέλετε να προσθέσετε κάποιο ενδιαφέρον στο τοπίο, η ιαπωνική Stewartia (επίσης γνωστή ως φυλλοβόλο καμέλια) είναι ένα διακοσμητικό δέντρο που έχει έναν πολύ χαρακτηριστικό φλοιό που μοιάζει με ένα καφέ μοτίβο καμουφλάζ.

Δέντρα

Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε δέντρα που προσθέτουν χρώμα στον εξωραϊσμό σας μέσω των φύλλων και των λουλουδιών τους. Η προηγούμενη ενότητα μίλησε για πολύχρωμους μίσχους και φλοιούς, που πάντα θα προσθέτουν χρώμα στον εξωραϊσμό σας. Ωστόσο, τα ίδια τα φύλλα του δέντρου μπορούν να προσθέσουν χρώμα. Τα αειθαλή δέντρα είναι ότι πρέπει στην αυλή σας, καθώς δεν χάνουν ποτέ τα φύλλα τους. Αυτό σημαίνει ότι μόλις φυτέψετε το δέντρο, θα δείτε χρώμα και τους τέσσερις μήνες. Η προσθήκη ενός αειθαλούς δέντρου στον εξωραϊσμό σας είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος για να διασφαλίσετε ότι θα αποφύγετε αυτούς τους γκρίζους, θλιβερούς μίσχους και θα προστατεύσετε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς σας ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Πολύχρωμα μούρα

Εκτός από το πλεονέκτημα του χειμερινού χρώματος, αυτοί οι καρποφόροι θάμνοι θα φέρουν όλα τα είδη της άγριας ζωής στην αυλή σας για να απολαύσετε τη γενναιότητά της. Το Evergreen Holly είναι μια πολύ κοινή επιλογή στη Βόρεια Βιρτζίνια. Το Evergreen Holly είναι, προφανώς, ένα αειθαλές φυτό, έτσι θα διατηρήσει τα πράσινα φύλλα του όλο το χρόνο. Αλλά υπάρχει μια σειρά από ποικιλίες πουρνάρι. Μερικοί, όπως το Winterberry, χάνουν τα φύλλα τους και παραμένουν μόνο μίσχοι γεμάτοι κόκκινα μούρα που σκάνε. Η ομορφιά του Winterberry είναι ότι μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε πιο σκιερές συνθήκες, όπως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Θάμνοι που ανθίζουν το χειμώνα

Όταν αρχίζετε να ψάχνετε, είναι εκπληκτικό πόσα φυτά κάνουν πραγματικά ανθίζω το χειμώνα. Για αρχή, υπάρχει το μουνί-ιτιά. Αυτές οι μικρές μύτες της ελαφίνας είναι όλα λουλούδια. Σίγουρα, δεν τραβούν τα βλέμματα τόσο καλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι ελκυστικές.

Το Leatherleaf Mahonia, γνωστό και ως grapeholly, είναι ένα αρκετά ψηλό πολυετές (θα δίσταζα να το ονομάσω θάμνο.) που παράγει κίτρινες συστάδες λουλουδιών που μοιάζουν με καμπάνα στα τέλη του χειμώνα. Αυτά τα λουλούδια τελικά μετατρέπονται σε φρούτα, προσφέροντας τροφή στα πουλιά στις αρχές του έτους. Άλλα γκρέιπκολυ έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, αλλά το δερμάτινο φύλλο είναι ίσως το πιο ανθεκτικό.

Χρωματιστά Μάλτσες

Αν κοιτάξουμε παρακάτω τα χρωματιστά ανθισμένα, πράσινα φύλλα και θάμνους που ανθίζουν το χειμώνα, μπορούμε να δούμε μια ευκαιρία για χρώμα στο σάπια φύλλα που επιλέγουμε. Προσφέρουμε πολλά χρώματα σάπια φύλλα, που κυμαίνονται από παραδοσιακά καφέ σάπια φύλλα μέχρι κόκκινα σάπια φύλλα. Φαίνεται αδιανόητο να θεωρείτε τα σάπια φύλλα ως ευκαιρίες για να προσθέσετε χρώμα στον εξωραϊσμό σας, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό και ανεπαρκώς αξιοποιημένοι πόροι. Σκεφτείτε ένα πουρνάρι, για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα. Κάτω από αυτό το πουρνάρι μπορεί να υπάρχει ένα βαρετό καφέ χρώματος σάπια φύλλα, ή μπορούμε να τονίσουμε τον εξωραϊσμό με ένα σχεδόν μαύρο στρώμα σκληρού ξύλου. Ίσως έχετε ένα δέντρο με σκούρα πράσινα φύλλα, οπότε θέλετε πιο ανοιχτόχρωμα ροκανίδια από ξύλο πεύκου να παρέχουν κάποιο κάλυμμα βάσης.

Πολύχρωμες πέτρες

Μια άλλη ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενη μέθοδος για να προσθέσετε χρώμα και ζωή στον εξωραϊσμό σας κατά τους θλιβερούς χειμερινούς μήνες είναι η πέτρα και το χαλίκι! Οι φυσικές πέτρες έρχονται σε μια ποικιλία διαφορετικών σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών και μπορούν να αναμειχθούν και να ταιριάξουν ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στον εξωραϊσμό του σπιτιού σας. Σκεφτείτε έναν κόκκινο βράχο 3/4” που θα προσθέσει μια πινελιά ροζ στην αυλή σας. Το Washed River Stone έρχεται σε ανοιχτό καφέ ή καστανό χρώμα που έχει μια ποικιλία από καφέ αποχρώσεις, προσθέτοντας ζεστασιά στην αυλή σας. Ίσως θέλετε πιο παραδοσιακούς ασημί ή γκρίζους βράχους που θα προσθέσουν ακόμα μια άλλη διάσταση στην αυλή σας τους χειμερινούς μήνες, οπότε μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε τα Delaware River Jacks. Όποιο look κι αν προσπαθείς να πετύχεις, σου έχουμε τις πέτρες!

Πάρτε το από την #1 αξιόπιστη εταιρεία εξωραϊσμού Northern VA:

Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε πώς μπορείτε να ζωντανέψετε τον χειμερινό κήπο σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο με τη βοήθεια της καλύτερης εταιρείας προμήθειας τοπίου στην περιοχή.

Schreibe einen Kommentar