Κορυφαία λάθη εξωραϊσμού που μπορείτε να αποφύγετε

0
Κορυφαία λάθη εξωραϊσμού που μπορείτε να αποφύγετε

Όλοι αγαπούν μια όμορφη αυλή. Αλλά δεν είναι πολλοί άνθρωποι που είναι ειδικοί Βόρεια VA τοπίου από το εμπόριο. Αυτό οδηγεί σε κοινά λάθη όταν προσπαθούμε να κάνουμε τα δικά μας τα σπίτια και οι κήποι πιο όμορφα, αλλά μην ανησυχείτε, αυτά τα λάθη είναι εύκολα για να αποφύγετε όταν ξέρετε τι είναι.

Λάθος εξωραϊσμού #1: Δεν σκέφτομαι τη μεγάλη εικόνα

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι μεθυστική: έχουν βολβούς και φυτά σε κάθε παντοπωλείο κατάστημα, και ακόμη περισσότερο σε φυτώρια και θερμοκήπια. Είναι εύκολο να μπεις σε φρενίτιδα και αγόρασε όλα όσα ερωτεύτηκες.

Αλλά για να έχετε μια αυλή που να μοιάζει μαζί, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο. Και εσύ δεν μπορώ να φτιάξω διάγραμμα φύτευσης θέλοντας και μη. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σας οι ομάδες φυτών όχι μόνο φαίνονται καλά μαζί, αλλά χρειάζονται το ίδιο νερό, ήλιος και έδαφος απαιτήσεις. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι η ομαδοποίηση θα μοιάζει σε διαφορετικές εποχές και εάν, σε δέκα χρόνια από τώρα, τα κοντινά δέντρα θα το σκιάσουν.

Μέχρι να τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά, θα μπείτε πολύ λιγότερο στον πειρασμό παρεκκλίνετε από τη λίστα αγορών σας!

Λάθος εξωραϊσμού #2: θέα Hardscape

Μία από τις κύριες δικαιολογίες για τον εξωραϊσμό είναι ότι αυξάνει το κράσπεδό σας έφεση. Σε όλους μας αρέσει η ιδέα των αυλών, των σιντριβανιών και των αγαπημένων διαδρομών με επένδυση με λουλούδια, αλλά κάνουμε επίσης εξωραϊσμό με το βλέμμα στους μελλοντικούς αγοραστές. Με αυτό κατά νου, θα θελήσετε να ρίξετε μια καλή ματιά στις «μόνιμες εγκαταστάσεις» σας. Είναι διαχρονικά; Ταιριάζουν με το στυλ του σπιτιού και της γειτονιάς; Είναι καλά τοποθετημένα και έχουν χαμηλή συντήρηση; Και το πιο παραγνωρισμένο ερώτηση: έχουν τον κατάλληλο φωτισμό; Είναι ο φωτισμός που θα βεβαιωθείτε ότι η αυλή μπορεί να θαυμαστεί (και να χρησιμοποιηθεί) μέχρι τις βραδινές ώρες, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού ξεχνούν να σχεδιάσουν αυτό το βήμα.

Λάθος εξωραϊσμού #3: Αποτυχία να λάβετε υπόψη το Πλάσματα

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τις δυνάμεις σας στον εξωραϊσμό στο παρελθόν, το πιθανότερο είναι ότι είστε αγνοώντας τη ζημιά που προκαλούν τα πλάσματα — και πόσο γρήγορα! Αλλά είσαι

πιθανώς να γνωρίζετε τι είδη άγριας ζωής αποκαλούν σπίτι της γειτονιάς σας – ελάφια, τα κουνέλια, και τα ποσούμ ή τα βόλια είναι όλα πιθανοί υποψήφιοι.

Λάβετε προφυλάξεις όταν βάζετε λαχανικά – μπορεί να είναι συρμάτινο φράχτη κοτόπουλου απαραίτητο για να αποθαρρυνθούν οι επιδρομείς. Και πολλά όμορφα φυτά είναι πολύ νόστιμα, πολύ. Θυμηθείτε να τα ανακατέψετε με πικρή γεύση όπως ο κατιφές.

Λάθος εξωραϊσμού #4: Λάθη συντήρησης

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι οι άνθρωποι να κόβουν το γρασίδι τους τόσο κοντό όσο δυνατόν. Νομίζουν ότι σημαίνει ότι μπορούν να περάσουν περισσότερο μεταξύ των θερισμών. Αλλά Στην πραγματικότητα, είναι πολύ κακό για το γρασίδι, το αγχώνει και επιτρέπει τα παράσιτα και τα ζιζάνια να ανθίσουν.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι το υπερβολικό πότισμα. Εκτός αν έχετε ένα διαβόητο διψασμένο φυτό στα χέρια σας, τα περισσότερα φυτά χρειάζονται μόνο περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα, και παίρνει τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό από τη βροχή. Επιπλέον, θα πρέπει να ποτίζετε αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί — διαφορετικά, το νερό θα εξατμιστεί πριν έχει την ευκαιρία να απορροφηθεί.

Και τα δύο αυτά λάθη χάνουν χρόνο και ενέργεια και θα κάνουν την αυλή σας να φαίνεται χειρότερα, όχι καλύτερα. Κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να κάνετε οποιαδήποτε εργασία σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε θα σας εξοικονομήσει πολύ περισσότερη προσπάθεια μακροπρόθεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να ρωτήσετε κάποιον με εμπειρία, και έχουμε πολλά από αυτό εδώ στην JK Enterprises. Καλέστε μας ή σταματήστε σήμερα!

Λάθος εξωραϊσμού # 5: Όχι σάπια φύλλα

Η χρήση σάπια φύλλα στον κήπο σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη μακροζωία του κήπου σας. Όχι μόνο θα βοηθήσει τα φυτά σας να ευημερήσουν, αλλά θα αυξήσει επίσης την αισθητική εμφάνιση του κήπου και του τοπίου σας!

Αρχικά, ας διευκρινίσουμε τι ακριβώς είναι το σάπια φύλλα: ένα προστατευτικό και θρεπτικό στρώμα υλικού καλύπτει το φυτικό έδαφος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο βιοδιασπώμενα και φυσικά υλικά για το σάπια φύλλα σας, όπως ξερά φύλλα, ροκανίδια, τεμαχισμένο φλοιό, αποκόμματα γρασιδιού και κομπόστ.

Υπάρχουν διάφορα οφέλη από το σάπια φύλλα και πρακτικά κανένα μειονέκτημα! Πρώτον, το σάπια φύλλα είναι εξαιρετικό στο να συγκρατεί την υγρασία που θα βοηθήσει τα νέα φυτά σας να αναπτυχθούν πιο εύκολα, καθώς και να διατηρήσουν την τρέχουσα κατάσταση των εγκατεστημένων φυτών σας. Μάλτσα θα επίσης

λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα που θα μειώσει την εξάτμιση που λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα του ήλιου, έτσι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τόσο πολύ νερό. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης σάπιας φύλλα είναι ότι εμποδίζει το σχηματισμό και την ανάπτυξη των ζιζανίων. Το σάπια φύλλα θα καλύψει τα ζιζάνια που έχουν αρχίσει ή έχουν ήδη φυτρώσει. Αυτό θα δυσκολέψει την ανάπτυξη των ζιζανίων γιατί δεν θα λάβουν αρκετό ηλιακό φως.

Η πιο σημαντική πτυχή κάθε κήπου είναι να έχει υγιές έδαφος και το σάπια φύλλα μπορεί να κάνει το χώμα σας πιο υγιές προσθέτοντας οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά που θα βελτιώσουν τη συνολική αντοχή του οικοσυστήματος που υπάρχει στο έδαφος σας.

Το επίστρωμα θα προστατεύσει επίσης το στρώμα του επιφανειακού εδάφους σας από την εξάτμιση, το οποίο με τη σειρά του θα αποτρέψει τη διάβρωση του επιφανειακού εδάφους σας. Χωρίς ένα στρώμα εδάφους που μονώνει το επιφανειακό χώμα σας από τον ήλιο, το επιφανειακό χώμα σας είναι πολύ πιο πιθανό να σκληρύνει σε εξωτερικό φλοιό που θα δυσκολέψει την ενσωμάτωση του νερού στο χώμα σας. Είναι αλήθεια ότι η χρήση σάπιας φύλλα έχει πολλά πρακτικά οφέλη που θα βοηθήσουν τον κήπο σας να ευημερήσει, αλλά θα αυξήσει επίσης τη συνολική αισθητική έλξη του τοπίου σας! Και όπως είπαμε προηγουμένως, είναι επίσης σημαντικό να βλέπετε την ιδιοκτησία σας ως ένα εμπόρευμα που θα μπορούσε να πουληθεί.

Λάθος εξωραϊσμού #6: Μη χρήση υψηλής ποιότητας φυτόχωμα

Μιλήσαμε πολύ για τη σημασία της χρήσης εδαφοκάλυψης στην παραπάνω ενότητα, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι η χρήση φυτικού εδάφους υψηλής ποιότητας. Πριν ξεκινήσετε τον εξωραϊσμό ή τη δημιουργία των παρτέρια σας, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε το σωστό φυτόχωμα. Εάν είστε αρχάριος κηπουρός ή τοπιογράφος, ίσως να μην γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το φυτόχωμα. Το επιφανειακό έδαφος είναι το ορατό στρώμα εδάφους που έχει συνήθως βάθος δύο έως οκτώ ίντσες πριν φτάσει στο φράγμα του επόμενου στρώματος γης, του επιφανειακού εδάφους. Το φυτόχωμα περιέχει το δικό του οικοσύστημα καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα μικροοργανισμών και οργανικής ύλης.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση φυτικού εδάφους υψηλής ποιότητας, το πιο προφανές από τα οποία είναι η βελτίωση της υγείας των φυτών. Το καλό φυτικό χώμα θα προσθέσει θρεπτικά συστατικά και θα βοηθήσει τα φυτά σας και τις ρίζες των φυτών σας να έχουν πρόσβαση σε περισσότερο οξυγόνο που θα οδηγήσει σε ταχύτερο και πιο βιώσιμο μοτίβο ανάπτυξης.

Ένα άλλο όφελος από τη χρήση καλού φυτικού εδάφους είναι ότι θα συγκρατήσει νερό και, ως εκ τούτου, θα βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρασίας. Το φυτόχωμα λειτουργεί ως ασφαλιστικό πρόγραμμα για τα φυτά σας καθώς αποθηκεύει το νερό που συλλέγει. Έτσι, σε περιόδους ξηρασίας, το φυτικό χώμα σας θα έχει μια εξοικονόμηση ποσότητας νερού που θα δώσει φυσικά στα διψασμένα φυτά σας αυτούς τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Η καλύτερη και πιο ευέλικτη μορφή επιφανειακού εδάφους είναι το αργιλώδες, καθώς διατηρεί την υγρασία και έχει επίσης μεγάλη αποστράγγιση του νερού. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι μπορείτε να βγείτε έξω και να αγοράσετε λίγο αργίλιο για να το βάλετε στον κήπο σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι τόσο απλό. Τα δικα σου

ο κήπος ή το τοπίο θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην εύρεση του καλύτερου φυτικού εδάφους για τον κήπο σας. Όταν αποφασίζετε τι φυτικό έδαφος να αγοράσετε, μπορείτε πάντα να φέρετε ένα δείγμα από το χώμα σας στα γραφεία μας JK Enterprise όπου η ομάδα των επαγγελματιών μας μπορεί να αναλύσει το χώμα σας και να σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή απόφαση για το είδος του φυτικού εδάφους που θα λειτουργήσει καλύτερα στον κήπο σας.

Schreibe einen Kommentar