Εύκολη αναμόρφωση για το Σαββατοκύριακο: Ανανεώστε τη βεράντα σας με αυτές τις απλές συμβουλές

0
Εύκολη αναμόρφωση για το Σαββατοκύριακο: Ανανεώστε τη βεράντα σας με αυτές τις απλές συμβουλές

Όταν μπαίνει η άνοιξη οι εξωτερικοί χώροι γίνονται προέκταση του σπιτιού μας. Ήρθε η ώρα να ξεσκονίσετε αυτές τις περιοχές και να τις μετατρέψετε σε καταφύγια με ζεστό καιρό – για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα στη σχάρα ή να διασκεδάσετε τους επισκέπτες απολαμβάνοντας τη γαλήνη ενός δροσερού ανοιξιάτικου βραδιού. Παρακάτω είναι μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε αυτόν τον εξωτερικό χώρο!

Προσδιορίστε πόσο μεγάλο ή μεγάλο θέλετε να είναι το έργο. Η μεταμόρφωση ενός εξωτερικού χώρου μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτηση επίπλων και η αναδιανομή αξεσουάρ. Μερικά νέα μαξιλάρια και φυτά μπορούν να πάρουν έναν χώρο από απλό σε κομψό. Για να το κάνετε λίγο λιγότερο συντριπτικό, μπορείτε να το αναλύσετε σε μικρότερες εργασίες, οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα Σαββατοκύριακο!

1. Καθαρίστε!

Αδειάστε τις γλάστρες και καθαρίστε τα έπιπλα. Αφαιρέστε τα πάντα για να έχετε καθαρή θέα του χώρου. Αφαιρέστε τις γλάστρες για να απομακρύνετε τη βρωμιά από το εξωτερικό και πλύνετε το εσωτερικό (χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα απολυμαντικού για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια της προηγούμενης χρονιάς). Καθαρίστε όλες τις υδρορροές. Πλύνετε με ρεύμα ή αφαιρέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την περιοχή του σπιτιού που εργάζεστε, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και του πεζοδρομίου.

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τους λαμπτήρες και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί όλος ο εξωτερικός φωτισμός σας.

Εκτός από τον τεχνητό εξοπλισμό σας, είναι επίσης σημαντικό να καθαρίσετε τον κήπο σας και να τον απαλλάξετε από τυχόν ζιζάνια. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να γίνει αυτό είναι να επενδύσετε σε σάπια φύλλα.

Το Mulch βοηθά στην καταστολή του χειρότερου εφιάλτη οποιουδήποτε κηπουρού: την ανάπτυξη ζιζανίων! Αν βάλετε ένα στρώμα σάπια φύλλα, θα πνίξετε τα ζιζάνια στον κήπο σας εμποδίζοντας το ηλιακό φως και έτσι, εμποδίζοντας τα ζιζάνια να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Έτσι, το σάπια φύλλα όχι μόνο αυξάνει την εμφάνιση του κήπου σας και διατηρεί τα φυτά σας υγιή, αλλά θα κρατήσει και τα ζιζάνια μακριά.

Τα ζιζάνια που έχουν αρχίσει να φυτρώνουν στον κήπο σας χρειάζονται απεγνωσμένα το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν και το σάπια φύλλα θα τα εμποδίσει από το φως του ήλιου και θα τους εμποδίσει να ευδοκιμήσουν. Εάν έχετε ήδη ζιζάνια στον κήπο σας, θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τα ξεφορτωθείτε αμέσως γιατί τα ζιζάνια τείνουν να εξαπλώνονται με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται ένας ιός. Το μούλτι βοηθά στην επιβράδυνση του ιού των ζιζανίων εμποδίζοντάς τα να αναδυθούν σε νέες περιοχές και να πάρουν τον έλεγχο των φυτών σας.

Οι σπόροι ζιζανίων τείνουν να ταξιδεύουν στον κήπο σας μέσω του ανέμου όπου προσγειώνονται στο χώμα σας και αρχίζουν να αναδύονται. Η προσθήκη ενός στρώματος σάπια φύλλα 3 ιντσών θα αποτρέψει τους σπόρους των ζιζανίων από το να προσγειωθούν και να αναπτυχθούν στο χώμα σας. Με άλλα λόγια, το σάπια φύλλα λειτουργεί ως εμπόδιο για να κρατήσει τους σπόρους των ζιζανίων έξω από τον κήπο σας και έξω από το μυαλό σας.

2. Διακοσμήστε τη γύρω περιοχή.

Λίγο ο εξωραϊσμός πηγαίνει πολύ μακριά. Κλαδέψτε κοντινά δέντρα και θάμνους και προσθέστε νέα σάπια φύλλα σε όλο τον κοντινό εξωραϊσμό. Το επίστρωμα από μόνο του μπορεί να δώσει νέα ζωή στις περιοχές γύρω από το αίθριο σας.

Το ulching δίνει μια τελική εμφάνιση και μπορεί επίσης να φέρει χρώμα, καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι σάπιαστρας για να διαλέξετε. Στο JK Enterprise, προσφέρουμε μια ποικιλία από χρωματιστά ενισχυμένα σάπια φύλλα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να βρείτε ποιο χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα στον κήπο σας. Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε τον κήπο σας, μπορεί να είχατε μια οπτική εικόνα του κήπου των ονείρων σας. Το χρωματιστό σάπια φύλλα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα και οπτικά διεγερτική έμφαση στα πιο όμορφα φυτά σας. Εάν έχετε ένα σετ από πολύχρωμα και ζωντανά φυτά, ένα πιο σκούρο σάπια φύλλα θα βοηθήσει αυτά τα χρώματα να ξεχωρίσουν και να αφήσουν τους γείτονές σας άφωνους όταν βλέπουν τον όμορφα περιποιημένο και επαγγελματικό κήπο σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να καθαρίσετε παρτέρια γύρω από το αίθριο. Τα παρτέρια θα δώσουν στον εξωτερικό χώρο σας μια ζωντανή αίσθηση και θα δημιουργήσουν επίσης έναν χώρο για να προσθέσετε διακοσμητικές πέτρες ή άλλα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου.

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε διακοσμητικές πέτρες ή άλλα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου, ένα στρώμα σάπιας επιφάνειας μπορεί να λειτουργήσει ως ενδιάμεσο όριο μεταξύ των τεχνητών και φυσικών στοιχείων του τοπίου σας. Εάν έχετε πέτρινα ή τσιμεντένια μονοπάτια δίπλα στον κήπο σας, ένα στρώμα σάπιας φύλλα μπορεί να δημιουργήσει μια φαινομενικά αβίαστη μετάβαση από το τεχνητό στο φυσικό. Αυτό δημιουργεί μια φυσική ροή μέσα στο τοπίο σας και θα συμβάλει στην αισθητική ελκυστικότητα του τοπίου σας. Το επίχρισμα θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή της εμφάνισης ζιζανίων που περιβάλλουν τα μονοπάτια σας, καθώς το σάπια φύλλα αποτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων.

3. Κάντε μερικά ψώνια (ή ντύστε τα παλιά σας πράγματα).

Ρίξτε μια ματιά στα υπάρχοντα έπιπλά σας. Μπορείτε να το βάψετε με ένα ειδικό σπρέι κατασκευασμένο για μεταλλικά ή πλαστικά έπιπλα, αν θέλετε απλώς να του δώσετε μια νέα όψη ή να το λάμψετε. Θα μπορούσατε ακόμη να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα διασκεδαστικό νέο χρώμα! Θυμηθείτε να καθαρίσετε πρώτα τα έπιπλα διαφορετικά το νέο χρώμα θα ξεφλουδίσει και θα θρυμματιστεί. Θα μπορούσατε ακόμη και να αναζητήσετε ένα νέο (για εσάς) αίθριο σε μια υπαίθρια αγορά ή πώληση ακινήτων.

Για να δώσετε στα έπιπλά σας νέα εμφάνιση και αίσθηση, προσθέστε μερικά νέα μαξιλάρια και μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια σε σταθερό ουδέτερο χρώμα θα δώσουν σε όλα μια φρέσκια, τραγανή εμφάνιση. Το ουδέτερο μπορεί να είναι ένα μπλε, μπεζ, πράσινο λάιμ ή οτιδήποτε μπορεί να τονιστεί με διασκεδαστικά μοτίβα για να τονίσει μια περίσταση. Για παράδειγμα, ένα ουδέτερο χρώμα μπορεί να τονιστεί με φωτεινά floral διακοσμητικά για ένα luau.

Αν ψάχνετε για κάτι απλό, μπορεί να χρειαστείτε απλώς μια νέα ομπρέλα σε φρέσκο ​​χρώμα ή να προσθέσετε μερικά νέα φυτά και χαλιά εξωτερικού χώρου.

4. Τελικές πινελιές.

Φυτέψτε τις γλάστρες με μονοετή φυτά και βότανα για να φέρουν λίγο χρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο βρύα στην κορυφή των φυτεμένων αριστουργημάτων σας για να διατηρήσετε την υγρασία. Τοποθετήστε τις γλάστρες γύρω από τη βεράντα σας για να γεμίσετε αυτούς τους άδειους χώρους με λίγο χρώμα. Προσθέστε λίγη πράσινη ζεστασιά προσθέτοντας μερικά νέα δέντρα ή θάμνους, εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Τακτοποιήστε τα έπιπλά σας. Δημιουργήστε χώρους συνομιλίας τοποθετώντας καρέκλες κλαμπ σε μια διαγώνιο ή τοποθετήστε μερικές ξαπλώστρες με θέα στο αίθριο. Αυτές οι περιοχές δημιουργούν μια πρόσθετη θέα και επεκτείνουν τον χώρο σας για διασκέδαση.

Voila! Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, μπορείτε να αποχαιρετήσετε αυτόν τον βαρετό χειμωνιάτικο χώρο και να αναζωογονήσετε πλήρως το αίθριο σας για να καλωσορίσετε την άνοιξη και να διασκεδάσετε τους επισκέπτες. Αυτή η γρήγορη ανανέωση θα αποδώσει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Απολαμβάνω!

Schreibe einen Kommentar