Γιατί το Mulch είναι σημαντικό για την επιτυχία του τοπίου σας

0
Γιατί το Mulch είναι σημαντικό για την επιτυχία του τοπίου σας

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να σχεδιάσετε αυτό το τέλεια όμορφο, αλλά λειτουργικό τοπίο. Ένα από τα πρώτα στοιχεία αυτής της λίστας ελέγχου προγραμματισμού θα πρέπει να είναι το σάπια φύλλα.

Γιατί σάπια φύλλα;

Το Mulch είναι σαν μαγικό. Όχι μόνο δίνει στο γρασίδι σας μια καθαρή, τελειωμένη εμφάνιση, αλλά είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για τα φυτά και το έδαφος. Το επίστρωμα καλύπτει το έδαφος για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας, προωθεί την ανάπτυξη ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έδαφος και βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους σας.

Αισθητική έφεση

Η προσθήκη εδαφοκάλυψης στον κήπο σας θα αυξήσει τη συνολική αισθητική εμφάνιση του τοπίου σας. Χωρίς σάπια φύλλα, ο κήπος σας μπορεί να φαίνεται ανοργάνωτος και αυθαίρετα κατασκευασμένος. Το επίστρωμα θα κάνει τον κήπο σας να φαίνεται συνεκτικός, σκόπιμος και φρέσκος. Προσθέτοντας λίγο σάπια φύλλα στα πιο πολύτιμα φυτά σας, μπορείτε να τονίσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του κήπου σας.

Στην JK Enterprise, προσφέρουμε μια ποικιλία από χρωματιστά ενισχυμένα επιστρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε και να βρείτε ποιο χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα στον κήπο σας. Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε τον κήπο σας, μπορεί να είχατε μια οπτική εικόνα του κήπου των ονείρων σας. Το χρωματιστό σάπια φύλλα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα και οπτικά διεγερτική έμφαση στα πιο όμορφα φυτά σας. Εάν έχετε ένα σετ από πολύχρωμα και ζωντανά φυτά, ένα πιο σκούρο σάπια φύλλα θα βοηθήσει αυτά τα χρώματα να ξεχωρίσουν και να αφήσουν τους γείτονές σας άφωνους όταν βλέπουν τον όμορφα περιποιημένο και επαγγελματικό κήπο σας.

Το επίστρωμα μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ενδιάμεσο όριο μεταξύ των τεχνητών και φυσικών στοιχείων του τοπίου σας. Εάν έχετε πέτρινα ή τσιμεντένια μονοπάτια δίπλα στον κήπο σας, ένα στρώμα σάπιας φύλλα μπορεί να δημιουργήσει μια φαινομενικά αβίαστη μετάβαση από το τεχνητό στο φυσικό. Αυτό δημιουργεί μια φυσική ροή μέσα στο τοπίο σας και θα συμβάλει στην αισθητική ελκυστικότητα του τοπίου σας. Το επίχρισμα θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή της εμφάνισης ζιζανίων που περιβάλλουν τα μονοπάτια σας, καθώς το σάπια φύλλα αποτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων.

Τα διακοσμητικά φυτά λατρεύουν το σάπια φύλλα!

Ένα καλό στρώμα σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας μονώνει και τα προστατεύει σωστά κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών, διατηρώντας την υγρασία στο έδαφος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης, θερμαίνοντας το έδαφος σας τους χειμερινούς μήνες και μειώνοντας τη διάβρωση του εδάφους κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Το μούλτι θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Το χειμώνα, το σάπια φύλλα θα προστατεύσει τις ρίζες των φυτών σας από το πάγωμα, κάτι που θα τις βοηθήσει να παραμείνουν βιώσιμες ώστε να μπορούν να φυτρώσουν ξανά την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σάπια φύλλα θα δώσει σκιά στον κήπο σας και θα βοηθήσει στην αποφυγή της εξάτμισης.

Τα δέντρα και οι θάμνοι δεν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον όταν αποτελούν μέρος του τοπίου σας. Στο δικό τους περιβάλλον, τα δέντρα και οι θάμνοι αποκτούν θρεπτικά συστατικά από την αποσύνθεση φυτικών υλικών που έχουν πεθάνει γύρω τους. Στον διαμορφωμένο χώρο αφαιρούνται νεκρά φυτικά υλικά και το γρασίδι ανταγωνίζεται τα δέντρα και τους θάμνους για τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά. Το επίστρωμα βελτιώνει σημαντικά την υγεία των δέντρων και των θάμνων.

Κρατήστε μακριά αυτά τα άσχημα ζιζάνια!

Το Mulch βοηθά στην καταστολή του χειρότερου εφιάλτη οποιουδήποτε κηπουρού: την ανάπτυξη ζιζανίων! Το να βάλετε ένα στρώμα σάπια φύλλα θα πνίξει τα ζιζάνια που υπάρχουν στον κήπο σας εμποδίζοντας κάθε ηλιακό φως που εισέρχεται, και το σάπια φύλλα θα εμποδίσει επίσης τα ζιζάνια να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Έτσι, το σάπια φύλλα όχι μόνο αυξάνει την εμφάνιση του κήπου σας και διατηρεί τα φυτά σας υγιή, αλλά θα κρατήσει και τα ζιζάνια μακριά.

Τα ζιζάνια που έχουν αρχίσει να φυτρώνουν στον κήπο σας χρειάζονται απεγνωσμένα το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν και το σάπια φύλλα θα τα εμποδίσει από το φως του ήλιου και θα τους εμποδίσει να ευδοκιμήσουν. Εάν έχετε ήδη ζιζάνια στον κήπο σας, θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τα ξεφορτωθείτε αμέσως γιατί τα ζιζάνια τείνουν να εξαπλώνονται με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται ένας ιός. Το μούλτι βοηθά στην επιβράδυνση του ιού των ζιζανίων εμποδίζοντάς τα να αναδυθούν σε νέες περιοχές και να πάρουν τον έλεγχο των φυτών σας.

Οι σπόροι ζιζανίων τείνουν να ταξιδεύουν στον κήπο σας μέσω του ανέμου όπου προσγειώνονται στο χώμα σας και αρχίζουν να αναδύονται. Η προσθήκη ενός στρώματος σάπια φύλλα 3 ιντσών θα αποτρέψει τους σπόρους των ζιζανίων από το να προσγειωθούν και να αναπτυχθούν στο χώμα σας. Με άλλα λόγια, το σάπια φύλλα λειτουργεί ως εμπόδιο για να κρατήσει τους σπόρους των ζιζανίων έξω από τον κήπο σας και έξω από το μυαλό σας.

Για τα πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά ζιζάνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσέγγιση στρώσης για να απαλλάξετε τον κήπο σας από αυτά τα δυνατά ζιζάνια. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλο το χώμα από τη μολυσμένη περιοχή και να το αντικαταστήσετε με ένα αρχικό στρώμα κόκκων ζιζανιοκτόνου. Μετά από αυτό, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρώμα από ροκανίδια πάνω από την περιοχή που θα λειτουργήσει ως μακράς διαρκείας και προστατευτικό φράγμα. Τέλος, τοποθετήστε ένα βαρύτερο σάπια φύλλα, όπως σάπια φύλλα σκληρού ξύλου που θα κρατήσει τα πάντα στη θέση τους. Μετά από κάθε σεζόν, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε το επάνω στρώμα του βαρέος μούλτι γιατί σταδιακά θα αποσυντεθεί. Τα ροκανίδια του ξύλου χρειάζονται χρόνο για να αποσυντεθούν, συνήθως αρκετά χρόνια. Αυτή η μέθοδος θα εξαλείψει την εμφάνιση ζιζανίων για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας σε ηρεμία από το φόβο ότι τα ζιζάνια θα σας καταλάβουν.

Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες επιλογές όταν πρόκειται για σάπια φύλλα. Τα περισσότερα από όλα τα σάπια φύλλα ξύλου και φλοιού εξυπηρετούν περίπου τον ίδιο σκοπό, η επιλογή εξαρτάται συνήθως από την εμφάνιση και το κόστος. JK Enterprise Landscaping Supply προσφέρει μια ευρεία επιλογή υλικών, χρωμάτων και μεγεθών για σάπια φύλλα. Όλα τα σάπια φύλλα μας παρασκευάζονται τοπικά, εδώ στη Βιρτζίνια. Καλέστε μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις ιδέες και τις προσφορές μας!

Κατακράτηση υγρασίας

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που παρέχει το σάπια φύλλα είναι η διατήρηση της υγρασίας που βοηθά τα φυτά σας να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Το επίστρωμα θα προστατεύσει τα φυτά σας από τον άνεμο και το ηλιακό φως που συμβάλλουν στην εξάτμιση και τη διάβρωση του φυτικού εδάφους σας.

Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα στάγδην άρδευσης ή εύκαμπτο σωλήνα εμποτισμού, η κάλυψη του συστήματός σας με σάπια φύλλα θα σας δώσει πλήρη έλεγχο στο να γνωρίζετε πόση υγρασία δίνετε στις καλλιέργειές σας. Επιπλέον, το σάπια φύλλα καλύπτει το σύστημα άρδευσης, το οποίο προστατεύει το εν λόγω σύστημα από ανθρώπους που περπατούν στην περιοχή, άνεμο και ακτίνες UV και οποιαδήποτε άλλα μετεωρολογικά στοιχεία μπορεί να υπάρχουν στο τοπίο σας. Καλύπτοντας το σύστημα άρδευσης, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την αισθητική του τοπίου σας, καθώς τέτοια συστήματα μπορεί να είναι πονόλαιμο.

Συμπερασματικά

Η πιο σημαντική πτυχή κάθε κήπου είναι να έχει υγιές έδαφος και το σάπια φύλλα μπορεί να κάνει το χώμα σας πιο υγιές προσθέτοντας οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά που θα βελτιώσουν τη συνολική αντοχή του οικοσυστήματος που υπάρχει στο έδαφος σας. Το επίστρωμα θα προστατεύσει επίσης το στρώμα του επιφανειακού εδάφους σας από την εξάτμιση, το οποίο με τη σειρά του θα αποτρέψει τη διάβρωση του επιφανειακού εδάφους σας. Χωρίς ένα στρώμα εδάφους που μονώνει το επιφανειακό χώμα σας από τον ήλιο, το επιφανειακό χώμα σας είναι πολύ πιο πιθανό να σκληρύνει σε εξωτερικό φλοιό που θα δυσκολέψει την ενσωμάτωση του νερού στο χώμα σας.

Είναι αλήθεια ότι η χρήση σάπιας φύλλα έχει πολλά πρακτικά οφέλη που θα βοηθήσουν τον κήπο σας να ευημερήσει, αλλά θα αυξήσει επίσης τη συνολική αισθητική έλξη του τοπίου σας!

Schreibe einen Kommentar